04 January 2012

 Love is Cinta

Hey , today kita jiwang sikit ehh

# Kalau kita mempunyai seseorang yang sangat menyayangi kita , why not kita appreciate orang tuh dengan sebaik mungkin . Bukan susah pun nak appreciate orang , simple mimple lah weh . Okay , kalau kita saling memahami antara satu sama lain , bertolak ansur , slowtalk kalau ada masalah , caring each other mesti bahagia jea kan ? Tapi kalau kita asyik panas baran , bertindak melulu , tak percaya couple kita , for sure lah hubungan kita jadi lagi teruk . Yelaa , kalau dah couple maknanya ada 'dua hati dalam satu jiwa' kan ? (jiwang sehh) . So pandai-pandailah jaga hati couple korang . Hmm , yang paling penting jangan buat something yang menyakitkan hati gf/bf korang sebab kalau korang selalu sangat bagi couple korang sakit hati , lama-lama dorang akan cari lain ohh . BOSAN kalau hari-hari kena tahan dengan perangai yang menyakitkan hati tuh . Btw , no one perfect lahh , so terima jea apa adanya couple korang tuh . Maksud 'terima apa adanya' tuh bukannya terima jea kalau gf/bf korang curang , hot temper , kaki kikis , bukan yang itu . Istilah lain , ikhlas . Ini tak , kalau gf/bf tak cantik , tak kacak , tolak ke tepi jea . Pandang pun tak nak . Okay , kalau semua orang nak bf/gf yang hot , habis yang tak hot nak bagi dekat sape ? Think it ! Setiap orang ada keistimewaan tersendiri . Kaya , miskin , kacak , cantik , hodoh , selekeh , poyo , nerd , semua sama jea . Cantik or kacak macam mana pun , mati nanti duduk dalam tanah jugak lah . Don't judge a book by it's cover . Jangan percaya orang dari luaran jea , percaya orang melalui dalamannya jugak .

* Hati-hati bila pilih kawan , couple , husband , wife or sapa-sapa jea lah .
  Aku bukan Doktor Cinta yea , hehe .